• 16 ZÁŘ 16

    KARDIOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ

    KARDIOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ Stejně tak jako u lidí, i u našich domácích mazlíčků se provádí vyšetření kardiovaskulárního aparátu – tedy celkové vyšetření zaměřené na srdce a oběhový (cévní) systém. S postižením kardiovaskulárního aparátu se setkáváme poměrně často, především u starších zvířat. Nejčastějšími kardiologickými pacienty jsou tedy psi malých plemen a starší jedinci. Kočky, jako kardiologické pacienty,

    Přečtěte si více →
    • 30 PRO 15

    Ušní svrab u koček

    Velmi častým parazitem, se kterým se dennodenně setkáváme v naší ordinaci, je bezesporu strupovka ušní (Otodectes cynotis) neboli ušní svrab.   Kde se nachází a jak parazituje Nejčastěji ho nalézáme u koček, ale postihnout může i psy a jiné šelmy. Místem jeho působení je zvukovod, kde si ušní svrab spokojeně žije a zároveň se i rozmnožuje.

    Přečtěte si více →
    • 25 LIS 15

    Silvestr a Vaši mazlíčci – jak jim pomoci

    Vánoční svátky a silvestr se blíží S příchodem svátků vánočních a konce roku pro mnohé majitele psů přicházejí kromě radostí a klidu i velké starosti jak ochránit svého čtyřnohého kamaráda před strachem ze všeho toho ruchu. Naše lidské, hlučné veselí zvířata obecně snášejí špatně – mají daleko vyvinutější smysly.   U stres pozitivních jedinců mohou být ohňostroje,

    Přečtěte si více →
    • 13 ŘÍJ 15

    Cestování s kočkou a se psem do zahraničí

    Pokud se rozhodneme vyrazit na dovolenou se psem či kočkou, je třeba se na to v čas připravit.

    Přečtěte si více →
    • 13 ŘÍJ 15

    Hypotyreóza

    Únava patří mezi nespecifický příznak celé řady onemocnění, pro jednu nemoc, je ale více něž příznačná. Na druhou stranu jen podle únavy nemůže určit diagnózu.

    Přečtěte si více →
    • 13 ŘÍJ 15

    Porod feny

    Blížící se porod březí fenky nenechá mnohé z chovatelů klidně spát. Každý listuje v literatuře, případně zjišťuje na internetu vše, co se může hodit. Následující řádky mají posloužit jako takový „malý“ návod jak postupovat, co si připravit, jak poznat zda je vše v pořádku a kdy je třeba volat veterináře.

    Přečtěte si více →
    • 13 ŘÍJ 15

    Výchova štěněte

    S výchovou štěněte začínáme hned od prvních okamžiků, kdy si ho přineseme domů. Důležité je, mít doma již vše nachystané.

    Přečtěte si více →
    • 13 ŘÍJ 15

    Oblečení pro psy

    S nástupem podzimního chladného a deštivého počasí se v ordinacích veterinárních lékařů množí dotazy spojené s oblékáním psů.

    Přečtěte si více →
    • 27 ÚNO 12

    Očkování psů a koček

    Očkování je v současné době nedílnou součástí péče o zvířecí miláčky. S očkováním psů a koček se začíná již ve věku několika týdnů.

    Přečtěte si více →
    • 26 ÚNO 12

    Odčervení

    Stejně jako očkování je i odčervení nedílnou součástí péče o naše zvířecí miláčky. Kdy vlastně s odčervením začít?

    Přečtěte si více →